Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut gebruik maakt van een speciale techniek bij het aanprikken van je spieren, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry Needling gebruikt een ‘droge’ acupunctuurnaald. Wij spuiten dus geen vloeistof in de spieren. We prikkelen de spier kortdurend, op bepaalde triggerpoints. Deze triggerpoints veroorzaken namelijk niet alleen spierpijn, ze ‘besmetten’ ook de zenuwbanen en lichaamsdelen. Wist u dat ieder menselijk lichaam triggerpoints heeft? Gelukkig heeft niet iedereen daar last van.

U kunt de signalen van triggerpoints als volgt herkennen:

  • Pijn/stijfheid in een spier;
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten;
  • Verminderde kracht in betrokken spieren;
  • Pijnontwijkend gedrag: je gaat anders bewegen om de pijn te vermijden;
  • Tintelingen in arm/been, hoofdpijn en of duizeligheid.

Wij bieden onze patiënten deze behandelmethode aan, nadat we eerst samen hebben vastgesteld wat het probleem is. Wij onderzoeken dan ook eerst de spieren die de mogelijke pijn veroorzaken. Bij deze spieren komt de fysiotherapeut uiteindelijk uit bij de daadwerkelijke triggerpoints, waarna hij die plaatsen behandeld om de spieren te ontspannen. We richten ons dus op het uitschakelen van de triggerpoints.

Wilt u meer weten over deze behandeling? Onze fysiotherapeuten leggen u graag uit wat deze behandelmethode voor u kan betekenen.